Glyfosat er det mest brukte plantevernmidlet i Norge og på verdensbasis. Det har i de siste årene vært diskutert om dette ugrasmiddelet skulle få fornyet godkjenning. I 2017 ble glyfosat godkjent for fem nye år til 2022. I jordbruket er glyfosat spesielt viktig for å begrense ugrasets avlingsreduserende effekt. I norsk jordbruk brukes glyfosat hovedsakelig til å bekjempe ugrasarten kveke i korndominerte omløp og ved fornying av grasmark. Ved redusert jordarbeiding er glyfosat viktig for bekjemping av flerårige og andre overvintrende ugras. NIBIO har i denne rapporten kartlagt kunnskap relevante for norske forhold på hvilke ikke-kjemiske og kjemiske alternativer til glyfosat som en har/kan få i framtida i korn og grasmark.
Flere nyheter
Budeiene får si eiga bok
–Budeiene har levd i- og med naturen på naturen sine eigne premiss. Kunnskapen om budeia og kunnskapen til budeiene er alt for viktig til å bli gløymt, seier Inger Marie Vingdal som har skrive bok om noverande og tidlegare tiders budeier.
Innlandet
Diskusjonsgrupper om løsdrift
Det er krevende å finne fram til lønnsomme utbyggingsløsninger på mindre melkebruk. I Valdres blir det derfor invitert til diskusjonsgrupper ute hos gårdbrukerne.
Innlandet
Prosjekt om økologisk bakkeproduksjon avsluttes
NIBIO, NORSØK og NLR har de siste tre år utredet utfordringer og muligheter rundt bakkeproduksjon av tomat og agurk under norske forhold. Bakgrunnen er det nye regelverket for økologisk dyrking, som ikke lenger tillater noe fast skille mellom dyrkingsmediet og undergrunnen i veksthuset.
NLR Veksthusrådgiving