Norsk Landbruksrådgiving (NLR) SA er organisert som et samvirke og har fokus på medlemsdemokrati og eierstyring. Årsmøtet er vårt høyeste organ. Medlemmene i hver av de seks regionene i NLR SA velger årsmøteutsendinger fra sin region.

Årsmøteutsendingene fra en region utgjør et regionutvalg, som er nivået mellom medlemmene i en region og årsmøtet i NLR SA. Og det er her din mulighet til å påvirke organisasjonen ligger.

– Du må rett og slett utfordre årsmøteutsendingene fra din region med konkrete forslag som kan bedre selskapet eller tjenestene som tilbys, sier Odd-Einar Hjortnæs.

Regionutvalgene er spredd på produksjon og geografi innenfor regionen, men om du allikevel skulle føle at du ikke er hørt, har Hjortnæs en klar oppfordring.

– Du må enten engasjere deg ved å stille til valg som årsmøteutsending fra din region eller påvirke de som allerede er valgt, sier han.

Tidslinje for valg av årsmøteutsendinger og regionutvalg

Muligheter i samarbeid

Det er særlig innen samarbeid med andre aktører i landbruket Hjortnæs ser at vi kan hente fordeler.

– Flere organisasjoner og foretak sitter med rådgivøngskapasitet. Slik sett kan vi unngå å ha dobbelt opp ved å samarbeide med andre. Det er til syvende og sist jeg som bonde som må betale for dette, sier han.

Og apropos samarbeid. Odd-Einar Hjortnæs slår et slag for å snakke sammen, og ikke skrive oss fra hverandre gjennom nett og sosiale medier.

– Vi må heie hverandre opp og fram, og særlig de som stiller opp for en organisasjon ved å stille til valg, avslutter Hjortnæs.