Tilgang på nitrogen er alltid en minimumsfaktor i økologisk drift, og vi vurderer derfor alltid om det lønner seg å kjøpe økologisk handelsgjødsel eller ei.
Under grovfôrkonferansen i februar var en nederlandsk bonde og landbruksrådgiver, Gerrard Abbink, invitert til å snakke om slåttetid og tørrstoffprosent i grovfôr.
Svovel finnes det ofte nok av i jord, men jordsvovel er sterkt bundet til jordpartiklene og må gjøres tilgjengelig for plantene ved hjelp av bakterier.
Raudkløver er interessant å ha med i enga for å betre proteininnhaldet i grovfôret. Spørsmålet ein prøver å finne svar på i forsøka som er gjort over heile landet er;
Hvert år inviterer NLR Øst og NLR Viken maisdyrkere og fagfolk for å oppsummere sortsforsøk og maissesongen. Her får du en smakebit av hva som ble presentert på fagmøtet.
Alle tiltak som hindrar restar av møkk og jord på graset reduserer faren for sporar. Fleire undersøkingar har vist at rett stubbehøgd er viktig for å unngå sporar.
Drøvtyggerne har fire mager; løypen som er den egentlige magen og tre formager: vomma, nettmagen og bladmagen. Fôret må passere gjennom et lite hull for å komme videre fra nettmagen til bladmagen.
Interessa for ammekuproduksjon er aukande. Somme legg om frå mjølkeku til ammeku, somme legg om frå sau til ammeku, og somme startar opp med ammeku utan tidlegare erfaringar med husdyrhald
Grønnfôr gir godt beite på ettersommeren og høsten når graset stagnerer i tilvekst og kvalitet. Beiteforsøk har vist at lam får god tilvekst når de har tilgang til å beite på fôrraps.
Ein klarar dessverre ikkje å ta vare på alt av næringstoffar i ensilert fôr samanlikna med gras ståandes på rot, men målet må vere å minske tapet mest mogleg så dyra får mest utav fôret.