Lokale fagartikler

Kornsortar til modning og fôr 2020

10.01.2020

Kort oppsummert vart 2019 eit godt kornår. Enkelte hadde rekordavlingar. Men så snart kornet er treska startar planlegginga av neste sesong.

Les mer ›

Tørkesituasjonen i Agder

07.08.2018 (Oppdatert: 27.11.2019)

Situasjonen med tørke og lave avlinger har vært ekstrem for enkelte, men det er fortsatt muligheter for å berge inn en del fôr ved sesongslutt. Ta kontakt for hjelp med avlingsskade.

Les mer ›

Hvetekvalitet er mer enn falltall og proteinklasse

02.03.2018

Nye forsøk tyder på at fusarium kan være årsaken til at hvete ikke holder målene til matkvalitet.

Les mer ›

Rug - en super beiteplante

15.03.2016 (Oppdatert: 20.02.2018)

Rug som beiteplante gir gode resultater.

Les mer ›

Krossing av korn

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Sannsynligheten for at en del av kornet i Trøndelag ikke når fullmodningsstadiet er en realitet.

Les mer ›

Krossensilering av korn

26.01.2016 (Oppdatert: 02.02.2016)

Krossensilering av korn kan være et alternativ hvis åkeren ikke blir fullmoden. Kravet til vekstsesong reduseres med tre uker i forhold til fullmodning.

Les mer ›

Selen til slaktegris

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Sammen med Felleskjøpet Fôrutvikling har vi i Norsk Landbruksrådgiving Oppland kjørt et fôringsforsøk med Selenberiket bygg til slaktegris.

Les mer ›

Aminosyresammensetningen i korn

17.11.2009 (Oppdatert: 04.03.2015)

Kornet må tilfredstille de enæringsmessige krav som stilles til fôr for ulike dyreslag og produksjoner. Artikkelen er skrevet av Mauritz Åssveen ved Bioforsk Øst Apelsvoll.

Les mer ›

Bruk av norske kraftfôrråvarer til husdyr

17.11.2009 (Oppdatert: 04.03.2015)

For å sikre avsetningen av norske kraftfôrråvarer vil det bli nødvendig å øke innholdet av omsettelig energi i korn ved seleksjon av sorter, også nakne kornsorter, samt fysisk avskalling av havre.

Les mer ›

Fôrverdien av spirt korn

17.11.2009 (Oppdatert: 04.10.2017)

I denne artikkelen fra Danmark med bruk av grodd hvete til gris konkluderes det med at groing i akset gir et tørrstofftap på 13 - 20 %. Fôrverdien per kg korn endres imidlertid lite.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.