Lokale fagartikler

Hvetekvalitet er mer enn falltall og proteinklasse

02.03.2018

Nye forsøk tyder på at fusarium kan være årsaken til at hvete ikke holder målene til matkvalitet.

Les mer ›

Årsaker til lavt proteininnhold i høsthvete

20.10.2017 (Oppdatert: 09.09.2018)

På bakgrunn av det lave proteininnholdet i høsthveten etter 2015 sesongen skrev Bernt Hoel, NIBIO og Anne Kjersti Uhlen, NMBU denne artikklene som bekriver ulike faktorer som påvirker proteininnholdet i høsthveten, slik som avlingsnivå, gjødslingsstrategi, klima i vekstsesongen osv.

Les mer ›

Antioksidanter i havre

17.11.2009 (Oppdatert: 04.10.2017)

Avenantramider (AVA) er helsefremmende fenoliske antioksidanter som er unike for havre. Innholdet varierer med sort og ulike vekstforhold.

Les mer ›

Bygg er sunnest

17.11.2009 (Oppdatert: 04.10.2017)

I denne artikkelen i Aftenposten argumenterer forskningsdirektør Einar Risvik i Matforsk for byggets helsebringene egenskaper.

Les mer ›

Brødets smak

17.11.2009 (Oppdatert: 04.10.2017)

Artikkelen tar for seg ulike faktorer som påvirker den sensoriske kvaliteten på brødet. Bruk av økologisk dyrket korn, malingsteknikk osv.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.