Lokale fagartikler

Kornsortar til modning og fôr 2020

10.01.2020

Kort oppsummert vart 2019 eit godt kornår. Enkelte hadde rekordavlingar. Men så snart kornet er treska startar planlegginga av neste sesong.

Les mer ›

Hvetekvalitet er mer enn falltall og proteinklasse

02.03.2018

Nye forsøk tyder på at fusarium kan være årsaken til at hvete ikke holder målene til matkvalitet.

Les mer ›

Årsaker til lavt proteininnhold i høsthvete

20.10.2017 (Oppdatert: 09.09.2018)

På bakgrunn av det lave proteininnholdet i høsthveten etter 2015 sesongen skrev Bernt Hoel, NIBIO og Anne Kjersti Uhlen, NMBU denne artikklene som bekriver ulike faktorer som påvirker proteininnholdet i høsthveten, slik som avlingsnivå, gjødslingsstrategi, klima i vekstsesongen osv.

Les mer ›

Antioksidanter i havre

17.11.2009 (Oppdatert: 04.10.2017)

Avenantramider (AVA) er helsefremmende fenoliske antioksidanter som er unike for havre. Innholdet varierer med sort og ulike vekstforhold.

Les mer ›

Bygg er sunnest

17.11.2009 (Oppdatert: 04.10.2017)

I denne artikkelen i Aftenposten argumenterer forskningsdirektør Einar Risvik i Matforsk for byggets helsebringene egenskaper.

Les mer ›

Brødets smak

17.11.2009 (Oppdatert: 04.10.2017)

Artikkelen tar for seg ulike faktorer som påvirker den sensoriske kvaliteten på brødet. Bruk av økologisk dyrket korn, malingsteknikk osv.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.