Lokale fagartikler

Kornsortar til modning og fôr 2020

10.01.2020

Kort oppsummert vart 2019 eit godt kornår. Enkelte hadde rekordavlingar. Men så snart kornet er treska startar planlegginga av neste sesong.

Les mer ›

Hvetekvalitet er mer enn falltall og proteinklasse

02.03.2018

Nye forsøk tyder på at fusarium kan være årsaken til at hvete ikke holder målene til matkvalitet.

Les mer ›

Rådgivere på egen gård

15.03.2016 (Oppdatert: 20.02.2018)

På jobben gir de deg agronomiske råd. på sine egne gårder har de valgt forskjellige metoder. her forteller de deg om sine jordarbeidingsstrategier.

Les mer ›

Krav til hygienisk kvalitet av korn

17.11.2009 (Oppdatert: 04.10.2017)

I kornkjøpernes oversikter over priser og vilkår vises det til Mattilsynets generelle kvalitetskrav til råvarer for produksjon av matmel og kraftfôr.

Les mer ›

Mykotoksiner i korn

26.01.2016 (Oppdatert: 02.02.2016)

De senere årene har det vært økte forekomster av mykotoksiner i korn.

Les mer ›

Hvordan redusere risiko for mykotoksiner i korn

09.11.2011 (Oppdatert: 09.09.2018)

I 2013 ble det av daværende Bioforsk Plantehelse i samarbeid med Norsk Landbruksrådgiving utarbeidet en dyrkingsveiledning om hvordan en kan redusere risikoen for mykotoksiner i korn.

Les mer ›

Unngå svovelmangel

25.01.2016 (Oppdatert: 20.02.2018)

De siste sesongene er det registrert tydelig svovelmangel i korn, ved bruk av gjødseltyper uten eller med for lite svovel.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.