Lokale

Vikning av ulike forgrøder på neste års avling av hvete

23.10.2017 (Oppdatert: 23.10.2017)

De forsøkene som er gjort viser at både oljevekster og åkerbønne har en betydelig verdi som forgrøde til hvete, mens effekten av erter har vært mer usikker.

Les mer ›

Årsaker til lavt proteininnhold i høsthvete

20.10.2017 (Oppdatert: 20.10.2017)

På bakgrunn av det lave proteininnholdet i høsthveten etter 2015 sesongen skrev Bernt Hoel, NIBIO og Anne Kjersti Uhlen, NMBU denne artikklene som bekriver ulike faktorer som påvirker proteininnholdet i høsthveten, slik som avlingsnivå, gjødslingsstrategi, klima i vekstsesongen osv.

Les mer ›

Hvordan redusere risiko for mykotoksiner i korn

09.11.2011 (Oppdatert: 04.03.2015)

Ny dyrkingsveiledning utarbeidet av Bioforsk Plantehelse i samarbeid med Norsk Landbruksrådgiving.

Les mer ›

Årets såkornkvalitet til 2012 sesongen

02.12.2010 (Oppdatert: 04.03.2015)

Hovedinntrykket er at kvaliteten i Sør-Norge er bedre enn forventet etter den vanskeligehøsten. Dette kan ha sammenheng med den kraftige spiretregheten vi har i år.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.