Lokale

Vikning av ulike forgrøder på neste års avling av hvete

De forsøkene som er gjort viser at både oljevekster og åkerbønne har en betydelig verdi som forgrøde til hvete, mens effekten av erter har vært mer usikker.

Les mer ›

Årsaker til lavt proteininnhold i høsthvete

På bakgrunn av det lave proteininnholdet i høsthveten etter 2015 sesongen skrev Bernt Hoel, NIBIO og Anne Kjersti Uhlen, NMBU denne artikklene som bekriver ulike faktorer som påvirker proteininnholdet i høsthveten, slik som avlingsnivå, gjødslingsstrategi, klima i vekstsesongen osv.

Les mer ›

Hvordan redusere risiko for mykotoksiner i korn

Ny dyrkingsveiledning utarbeidet av Bioforsk Plantehelse i samarbeid med Norsk Landbruksrådgiving.

Les mer ›

Årets såkornkvalitet til 2012 sesongen

Hovedinntrykket er at kvaliteten i Sør-Norge er bedre enn forventet etter den vanskeligehøsten. Dette kan ha sammenheng med den kraftige spiretregheten vi har i år.

Les mer ›