Møte 7/3 2012

08.03.2012 (Oppdatert: 26.08.2016) Einar Strand

Program

 

0915  Vi har bak oss den første sesongen med betaling av havre etter innhold av DON. Vi diskuterer erfaringene. Innledning ved Tore Swensen, Strand Unikorn, Kjetil Aandstad Fiskå Mølle Flisa/Moss og Hans Stokke FKA. Betaling etter DON i hvete fra 2012 sesongen?           

1030  Etter en vanskelig sesong hvor også vurdering av mjølutbytte i mathvete ble endret fra visuellvurdering til gradering etter hektolitervekt er det også behov for å diskutere erfaringene med dette. Kanskje særlig i forhold til om reglene betyr slutten på (dagens) sortene i klasse 2. Innledning ved Unni Abrahamsen, Bioforsk. Forberedte innlegg fra Jon Arne Dieseth Graminor, Øivind Juel FKA. 

1115  Utfordringer for å sikre god matkornkvalitet. Anne Kjersti Uhlen UMB/Nofima.

1230   Bioforsk Øst arbeider med en utredning om «Økt Norsk Kornproduksjon» på oppdrag fra flere aktører i bransjen. Vi vil presentere smakebiter fra denne rapporten, samt fra forsøk som er anlagt i tilknytning til prosjektet. Bernt Hoel og Unni Abrahamsen (Avlingspotensiale i bygg, Forgrødeeffekter), Bioforsk. 

1330  1000 kornprodusenter har svart på hva de mener skal til for å øke norsk kornproduksjon. Svarene (oppdatert i forhold til Kornkonferansen) presenteres av Lars Fredrik Stuve, Norske Felleskjøp.

1415   Velkommen til bords - utfordringer for kornbransjen, forskere og veiledere v/Per Harald Grue

1445   Gruppearbeid. Hvordan kan vi som aktører i kornmiljøet bidra til å nå målet om økt norsk kornproduksjon?

1530    Presentasjon i plenumFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.