Sortsresultater høsthvete 2019

10.07.2020 (Oppdatert: 10.07.2020) Einar Strand

På denne sida har vi samlet resultatene fra offisiell verdiprøving i høsthvete fra 2019. Du finner også en tabell med dyrkingsegenskaper for aktuelle høsthvetesorter, sortenes markedsandeler i 2019 og en link til Graminor sin omtale av sortene.

 

Sortsomtale høsthvetesorter hentet fra Graminor:

Ellvis             Finans         Jantarka         Kuban         Magnifik        Olivin       Skagen       KWS Ozon

Sortsprøving av høsthvete

Nye kornsorter som ønskes tatt opp på norsk offisiell sortsliste må meldes inn til verdiprøving. Verdiprøvinga utføres på oppdrag fra Mattilsynet av NIBIO avd. korn og frøvekster i samarbeid med Norsk Landbruksrådgiving. Etter tre år i verdiprøving vurderes sortene for opptak på sortslista av Plantesortsnemnda.

 

I disse artiklene presenteres resultatene fra verdiprøvinga i høsthvete i 2019.

 

Artiklene er publisert i Jord- og Plantekultur 2020 og er redigert noe før publisering på nettet. Enkeltelementer er også skilt ut som egne artikler for å kunne gi en raskere oversikt over markedsandeler og sortenes dyrkingsegenskaper.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.